Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Nya silikonformar från Cervera – perfekt till julbaket!

2 kommentarer

Ibland är det tur att ens läsare är mer uppmärksam än man själv är… Mitt recept på köttsoppa innehöll nämligen ett helt bedrövligt skrivfel; 2½ dl vatten istället 2½ liter! Tack, kära läsare, för att du gjorde mig uppmärksam på det för det är definitivt inte bra att det står så galet i ett recept! Nu står det rätt mängd vatten i receptet, som väl är.

Vill också passa på att tipsa om Cerveras nya silikonformar. Fantastiskt bra att baka i, och de tål både kyla och värme. Snygga är de också, och så stadiga att man kan ställa in dem direkt i ugnen. Dessutom tål de maskindisk!. Det blir något för julens goda mjuka pepparkaka, det – eller varför inte juliga cupcakes! Här är ett recept som får det att vattnas i munnen…

Smeten
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl strösocker
100 g smör
0,5 g saffran
1 dl vispgrädde
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Lemoncurdfrosting
200 g färskost, t.ex. Philadelphiaost
ca 5-6 tsk lemoncurd
2 dl grädde
ca 1 dl florsocker eller efter smak

Gör så här
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker.
3) Smält smöret med saffranet och låt koka upp. Rör i vispgrädden och äggsmeten.
4) Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner i smeten.
5) Placera ut pappersformar i en muffinsform av silikon, fyll varje form med 2/3 smet.
6) Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
7) Lemoncurdfrostingen: Rör ihop Philadelphiaosten och lemoncurden. Vispa grädden separat och rör sedan i den i Philadelphia/curd smeten. Tillsätt florsocker efter smak, ca 1-2 dl, under fortsatt vispning. Låt stå i kylskåpet ett tag innan du använder den.
8) Bred frostingen på alla cupcakes när de är helt kalla. Servera och ät!

Snygg sockerkaksform från Cervera - perfekt till julens mjuka kakor!

About these ads

Författare: Matmamman

Skribent och krönikör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

2 reaktioner på “Nya silikonformar från Cervera – perfekt till julbaket!

  1. Hej!
    Jag har också köpt silikonformar, men jg gillar dom inte så mycket, tycker att bakdoften fastnar i dom på något sätt..

    Själv gjorde jag pepparkaksgrissini tidigare i kväll.

    http://www.ovanligtgott.se/2010/12/pepparkaksgrissini-med-adelostkram.html

    • Aha, det har jag inte märkt av faktiskt. Jag tycker de är jättebra. Fast vanliga formar är ju helt okej, om inte det allra bästa trots allt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 628 andra följare