Baka kardemummadoftande finskorpor utan vanligt socker!

Fredag är alltid lika mysigt, vare sig det är sommar eller någon annan årstid. Och idag har jag bakat en laddning goda finskorpor att mumsa av till helgen.

Härligt kardemummadoftande är de lika goda till te och kaffe som till efterrättskrämer och fruktkompott – och bäst är att de inte innehåller något vanligt socker alls! Jag har bakat dem med SteviaVital – men vill du kan du givetvis byta ut det mot motsvarande mängd av strösocker eller annat sötningsmedel. Receptet ger ungefär 80 små skorpor – om du tycker det blir för mycket går det jättebra att halvera receptet!

Du behöver

250 gram rumsvarmt smör

3-4 msk stött kardemumma

2-3 msk SteviaVital steviasocker samt ½ tsk salt

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

2 dl mjölk eller fil

9-10 dl vetemjöl + 2 tsk bakpulver

Rör smöret mjukt med sötningsmedel, vaniljsocker och salt. Blanda mjölet med bakpulver och kardemumma. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mjölblandningen omväxlande med äggblandningen.

Arbeta ihop degen, antingen för hand eller i matberedare. Dela degen i 8 bitar och rulla tio små kulor av varje degbit. Lägg på smorda eller bakplåtspappersklädda plåtar och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.

Låt skorporna svalna lite och skär dem sen i två delar med vass kniv eller gaffel. Låt dem torka på 75-100 grader i ca 30 minuter eller tills de torkat och blivit spröda.

Fyll en kakburk med finskorpor till helgen!
About these ads

One thought on “Baka kardemummadoftande finskorpor utan vanligt socker!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s