Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Saftig sockerkaka med SteviaVital!

Lämna en kommentar

Så ofta jag kan bakar jag sockerfritt. Det blir så när man har diabetiker i familjen. Det sötningsmedel som jag tycker fungerar allra bäst är SteviaVital – alldeles särskilt i sockerkakor. Dels har det, såvitt jag känner, ingen bismak alls – dels gör det sockerkakans konsistens så himla bra! Prova den här sockerkakan – den är otroligt god och saftig!

Smält 75 g smör och låt svalna. Vispa 2 ägg så pösigt det går. Tillsätt 1½ msk SteviaVital steviasocker (motsvarar ungefär 1½-2 dl strösocker) och rör om. Tillsätt det smälta smöret samt 1 dl naturell yoghurt eller fil. Blanda 3 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver samt rivet skal av 1 citron eller 1 msk vaniljsocker. Häll i smord och bröad form på 1½ l och grädda på nedersta falsen i 175 grader ca 35-40 minuter.

Sockerkakan blir god och saftig med SteviaVital!

About these ads

Författare: Matmamman

Skribent och krönikör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 628 andra följare