Kanelstekta äpplen blir en jättegod efterrätt…

Åååh vad jag älskar svenska äpplen! Om jag bara har en välfylld äppelskål på bordet känner jag mig riktigt rik… Goda att äta som de är, men också till kräm, paj och kakor. Eller varför inte stekta med kanel och socker?

Beräkna ett äpple per person, tillika 1 msk farin- eller råsocker, 1 tsk kanel samt kallt, hyvlat smör. Värm ugnen till 225-250 grader, lägg äppelskivorna i en ugn och strö kanel och farin över. Hyvla över en skiva kallt smör över varje portion och grädda högt upp i ugnen några minuter tills äpplet mjuknat och fått ett knäckigt täcke av smör! Supergott – särskilt med vispad grädde eller halvsmält vaniljglass till…

Tips! Vill du göra den här äppeldesserten sockerfri, ersätt farinsockret med motsvarande mängd sötningsmedel och servera med osötad vispgrädde eller sockerfri vaniljglass!

Härliga svenska höstäpplen…

Jag vill också tipsa om denna veckas tema på Matbloggen. Från och med imorgon blir det ”Americana” för hela slanten! Välkommen!

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s