Hundpromenader och bakning – bättre kan det inte bli!

I helgen har jag njutit av det bästa med hösten; långa hundpromenader i det vackra höstlandskapet och långa stunder vid spisen. Jag har haft glädjen att vara ”barnvakt” åt en kompis två underbara hundtjejer, så denna helg har vi haft fyra fyrfotingar i att gosa med…

Finns det hjärterum finns det (nästan) stjärterum…

Och så har jag bakat denna underbara sockerkaka, som blev riktigt mycket god! Smält choklad ingår både i smeten och som garnering så den är en riktigt hljdare f…

Du behöver:

3 ägg

2 dl råsocker (även strösocker går bra)

75 g smält smör

1 dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker (eller 1 tsk flytande vaniljarom)

100 g smält choklad (t ex en mörk choklad av god kvalitet)

Till glasyr:

200 g ljus eller mörk choklad, strössel eller kokos

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på 2 l. Rör äggen med sockret. Smält smöret och blanda med mjölken. Låt svalna och häll sedan i äggsmeten. Rör ihop vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker och blanda detta i smeten. Smält chokladen i vattenbad eller mikrougn. Häll sockerkakssmeten i den smorda formen, och häll sedan i den smälta chokladen. Rör om lite med en gaffel så att chokladen blandas med smeten. Grädda långt ner i ugnen i ca 35-40 minuter eller tills kakan blivit torr.

När kakan har svalnat smälter du choklad till glasyren – gärna Ögonchoklad som är speciellt framtagen just för garnering – och  strör på kokos eller strössel. Kakan går bra att frysa både med och utan chokladglasyren!

 

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s