Adventsbaket

Advent är en härlig tid! Jag älskar att få tända det första ljuset och sedan ett varje söndag till dess att julen äntligen kommer! Och eftersom adventskaffet har en alldeles särskild plats i mitt hjärta är det klart att jag lägger ner extra tid och omsorg på adventsbaket. Jag tar gärna fram de gamla recepten från mormors tid och fyller skafferi och frys med gyllengula lussekatter, bruna bröd, uppåkrakakor,  ökensand och mycket, mycket annat. Men jag bakar också gärna en italiensk panettone, amerikanska gingersnaps eller en klassisk skotsk julkaka.

Adventsbak! På fatet och i den vackra kakburken klassisk ökensand och på plåten kryddiga ingefärskakor, gingersnaps.

På den här sidan samlar jag de bästa recepten från mormors tid plus några nya läckerheter som gärna får vara med och trängas på kakfaten! Hoppas du hittar något inspirerande och läckert att servera till adventssöndagarnas mysiga kaffestunder!

Glad advent med hembakat och levande ljus…

Svenska klassiker:

Gammaldags mjuk pepparkaka

Bruna bröd

Ljuvligt julig saffranskaka

Kolakakor/Bondkakor

Lussekatter

Uppåkrakakor

Ökensand

Mjuk pepparkaka

Prästgårdsringar

Julkakor från hela världen:

Amerikanska ingefärskakor

Engelsk fruktkaka

Panettone

Det är dukat till advent…

6 thoughts on “Adventsbaket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s