ginger

Gingersnaps – amerikanska ingefärskakor

Gingersnaps med härlig smak av färsk ingefära - mums till adventskaffet!

Gingersnaps är riktiga klassiker i det amerikanska  köket – små söta och knapriga kakor som smaksatts med ingefära och som ibland rullas i socker före gräddning – och som påminner om våra pepparkakor. Lättbakade är de också, vilket gör dem till en suverän räddningsplanka om man får lust på något gott till eftermiddagskaffet. Och de passar naturligtvis alldeles perfekt till adventskaffet!

Sätt ugnen på 175 grader. Rör 75 g smör och 1½ dl socker mjukt. Vispa i 1 ägg och 3/4 dl ljus sirap.

I en annan skål rör du ihop 3 dl vetemjöl ½ tsk salt, 1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver) och 1-2 msk färskriven ingefära.

Blanda alltsammans till en smidig kakdeg, och rulla till små bollar (ungefär 1½ cm i omkrets). Rulla bollarna i strösocker och lägg dem på bakpappersklädd plåt.  Lämna tre, fyra centimeter mellan varje kaka eftersom de flyter ut under gräddningen. Grädda i 8-10 minuter och låt dem sedan svalna en stund på plåten innan du placerar dem på galler.

Adventskakor på svalning - i förgrunden ökensand, på bakplåten gingersnaps

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 821 andra följare

%d bloggers like this: