Kakvåfflor är jättegott till kaffet!

Har du provat att baka kakvåfflor någon gång? Det är lite som en blandning av våfflor och sockerkaka – enkelt uttryckt kan man säga att man helt enkelt gräddar våfflor av en sockerkakssmet. De här våfflorna är lika goda nygräddade som kalla och förblir spröda och möra. Perfekt som fikabröd till kaffet!

Vispa ihop 3 ägg med 1½ dl strösocker. Blanda i 1½ dl vetemjöl samt 100 g smält (och avsvalnat) smör. Vill du ha en smaktillsats kan du använda t ex vaniljsocker – en tesked brukar bli bra – eller lite rivet citronskal.

Värm upp våffeljärnet och pensla det med lite smör innan du gräddar den första laggen. Grädda sedan våfflor på vanligt vis tills de blir gyllenbruna. Låt dem kallna på galler och bryt sedan isär dem till hjärtan. Sikta gärna lite florsocker över vid servering!Tips! Servera dem ljumma med lite flytande honung – det är jättegott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s