knäck feat

Godaste knäcken kokar du med messmör!

Låter det konstigt? Det gjorde det i alla fall för mig när jag först hörde om det, för jag är ingen älskare av messmör – tvärtom. Messmör är faktiskt ett pålägg som högst sällan hittar vägen till min kyl! Men messmörsknäck är faktiskt den godaste knäck jag vet – den blir så härligt söt och seg och får en ljuvlig kolasmak. Prova själv! Det här behöver du:

½ dl hackad mandel eller ströbröd
1½ msk smör
1 dl grädde
1½ dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl fjällbrynt messmör

Blanda allt utom mandeln i en tjockbottnad gryta och koka till 125 C eller gör kulprovet till önskad konsistens. Det kan ta allt från en halvtimme till uppemot en timme. Rör regelbundet i grytan. Blanda så i mandeln och häll upp i knäckformar.

2 thoughts on “Godaste knäcken kokar du med messmör!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 841 andra följare

%d bloggare gillar detta: