vit choklad

Ljuvliga romkulor till julens gottebord

Ljuvliga juliga romkulor...

Hemlagat julgodis, det är toppen det! Och de här romkulorna slår det mesta. Enkla att göra är de också, och de går att variera på en massa sätt – endast fantasin sätter gränserna!

Koka upp 1 dl grädde i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och bryt ner 250 g vit choklad som får smälta i grädden. Häll i 2 msk ljus rom i grädden och låt massan stelna i kyl tills det går att rulla kulor av den (det tar en bra stund så ha tålamod – annars får du kantiga kulor som jag brukar få!). Rulla kulorna i florsocker och förvara kallt.

Variation: Använd ljus blockchoklad istället och smaksätt med 2 msk Baileys eller Kahlua. Eller ta mörk choklad och smaksätt med mörk rom. För en mer barnvänlig smak – smaksätt valfri choklad med 2 msk färskpressad apelsin – det blir jättegott! Rulla i kakao, eller kokos istället för florsocker, eller prova smaksatt florsocker!

3 thoughts on “Ljuvliga romkulor till julens gottebord”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 836 andra följare

%d bloggare gillar detta: