Pumpapaj

Dessertpaj på pumpa - chokladvarianten

Klart man ska ha amerikansk pumpapaj till efterrätt när det är Halloween! Det finns hur många varianter som helst – här är två av dem. Degen är densamma till båda och det är i stort sett bara smaksättningen som skiljer dem åt – men de är lika goda!

Pumpapaj på två sätt

Deg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk socker
ca 1-2 msk iskallt vatten

Fyllning:
4 dl kokt och mixat pumpakött
3 ägg
2 tsk ingefära
3 tsk kanel
2 dl farinsocker eller råsocker
1/2 tsk salt
1 ½ dl gräddmjölk (hälften av varje)

eller:

4 dl kokt och mixat pumpakött
3 ägg
2 tsk vaniljsocker (eller 1 tsk vaniljarom)
2 msk kakao
2 dl strösocker eller råsocker
1/2 tsk salt
1 ½ dl gräddmjölk (hälften av varje)

Gör så här:

Gör pajdegen på vanligt sätt och tryck ut i en pajform. Låt stå kallt en stund och nagga den med en gaffel innan du förgräddar den i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.

Ta ut pajskalet och sänk värmen till 175 grader. Vispa ihop pumpapurén med äggen till en slät smet och blanda sedan i gräddmjölk, salt och valfri smaksättning. Häll smeten i pajskalet och grädda i mitten av ugnen 40-45 min, eller tills ytan stannat. Servera ljummen med vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås.

One thought on “Pumpapaj”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 841 andra följare

%d bloggare gillar detta: