Kryddiga kycklingvingar på amerikanskt vis

Kryddiga kycklingvingar gör succé på festen!

Riktigt kryddiga kycklingvingar passar bra på en Halloweenfest. Bjuder man in barn kan man ju kalla dem för fladdermusvingar istället – det brukar bli populärt. Hur som helst är de här riktigt, riktigt läckra och de passar utmärkt antingen på en buffé eller tillsammans med kryddiga potatisklyftor och en god ädelostdip.

Koka 1 kg kycklingvingar i lättsaltat vatten eller buljong i en kvart-tjugo minuter eller tills de är så gott som klara. Ta upp dem och låt dem rinna av i ett durkslag.

Smält en klick smör eller lite olja (eller lite av varje) i en stor stekpanna eller vid stekgryta. Tillsätt ett par teskedar vinäger av något slag, samt några generösa stänk tabasco eller Louisiana hot sauce (jag brukar ta den sistnämnda, den är mycket billigare och ändå precis lika god!). Lägg i kycklingvingarna och bryn dem så de får färg runt om. Peppra och salta. Låt dem sedan puttra under lock i en kvart eller så och servera dem varma till buffé eller som middag till potatisklyftor, sallad och ädelostdip.

Potatisklyftorna gör du enkelt själv genom att tvätta några stora potatisar (2-3 per person brukar bli bra) och skära dem i klyftor – kanske sex klyftor per potatis om de är stora, annars fyra klyftor. Koka klyftorna några minuter, häll av vattnet och lägg potatisen i en ugnsfast form. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och gärna lite sesamfrön och ugnsbaka dem i 200 grader ca en halvtimme tills de blir mjuka inuti och knapriga utanpå.

En god ädelostdip gör du enkelt genom att mosa en Kvibille ädelost av valfri sort, blanda Kesella (½- 1 burk beroende på hur mycket ostsmak du vill ha), salt, peppar, en krossad vitlöksklyfta och ett stänk vinäger.

One thought on “Kryddiga kycklingvingar på amerikanskt vis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s