Smakrika minipajer till Halloweenfesten

De här minipajerna är otroligt enkla att göra och dessutom väldigt goda – och de går förstås lika bra att baka ut i en stor pajform! Här har jag valt en lite magrare deg, men det gör man förstås som man vill!

Deg:

3 dl vetemjöl

75 g smör

125 g Kesella (naturell)

Fyllning:

3 dl mjölk eller gräddmjölk (yoghurt eller fil går också bra – det ger fyllig och en aning syrlig äggstanning)

3 ägg

100 g riven ost av smakrik sort

1 liten burk inlagd jalapeño av valfri sort och styrka (brukar finnas i butikernas texmex-sortiment)

Garnering:

tunna strimlor av paprika (gärna orange) och salamistrimlor

Gör så här:

Blanda degen i matberedare eller för hand, och låt degen ligga kallt någon timme. Det går också bra att trycka ut degen i fyra eller sex minipajformar (eller en stor) och ställa dessa kallt.

Förgrädda pajskalen i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter. Gör under tiden fyllningen. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar.

Ta ut pajskalen. Fördela jalapeñon i skalen och häll över äggstanningen. Grädda i ugnen tills pajerna fått vacker färg och äggstanningen stelnat. Garnera med orange paprika och salamistrimlor och servera som förrätt eller bufférätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s