fläskpannk

Fläskpannkaka

Jag älskar husmanskost (som väl alla vet vid det här laget) och en av mina favoriter är fläskpannkaka. Det är inte bara gott och billigt utan dessutom otroligt lättlagat. Gör så här:

Gör en pannkakssmet på 3 dl vetemjöl, 1 tsk salt och 6 dl mjölk. Vispa ner 3 medelstora ägg (eller 4 små) och blanda till en jämn och fin smet.

Skär ca 300 g rimmat sidfläsk i tärningar och lägg ut på en smord plåt med ganska höga kanter. Häll över pannkakssmeten och sätt in i mitten av ugnen på ca 180-200 grader. Grädda tills pannkakan fått fin färg och servera med lingon eller annan valfri sylt (jag älskar blåbärssylt till!), eventuellt en god råkostsallad med morot och vitkål och ett glas kall mjölk.

Fläskpannkaka - här med blåbärssylt till.

Det går också bra att använda bacon istället för sidfläsk, eller varför inte rökt skinka om man vill ha en lite magrare fläskpannkaka? Och vill man kan man grädda tunna fläskpannkakor i stekpannan – det är också jättegott. Det är bara att lägga i ett par fläsk- eller baconbitar i stekpannan och sen hälla över pannkakssmet och grädda precis som vanligt. Servera på samma sätt och njut av en härlig husmansmåltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 836 andra följare

%d bloggare gillar detta: