kokos

Risenta kokosmjöl – finfin nyhet på bakhyllan!

I förra veckan fick jag ett välkommet paket från Risenta, som nu lanserar kokosmjöl, ett mjöl med högt protein- och fiberinnehåll som är naturligt glutenfritt och funkar finfint som alternativ till vetemjöl. Kokosmjölet framställs genom att kokosnötens fruktkött först kallpressas för att avlägsna oljan, och sen torkas och mals försiktigt. Tack vare det höga protein- och finberinnehållet ger kokosmjölet en lång mättnadskänsla. Dessutom har det en fin mild kokossmak.

Kokosbiskvier med ananasfyllning – sötsyrliga och härligt goda till kaffet!

Jag älskar ju att baka så igår provade jag på att baka kokosbiskvier efter ett recept skapat av Jessica Frej och Maria Blohm.

Jag är sannerligen ingen mästare på att baka just biskvier, så mina blev inte fullt så snygga som kreatörernas biskvier. Goda blev de däremot – för att inte säga supergoda! De här biskvierna är inte fullt så söta som traditionella biskvier utan har en härlig syrlighet i fyllningen. Prova själv!

Bottnar

25 g smör

1 ägg

½ dl råsocker

½ dl Risenta kokosmjöl

1 msk majsstärkelse

Rör samman alla ingredienser till en jämn smet och låt stå i ca 10 minuter så att degen blir fastare. Forma till 15 små bollar och lägg på en bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Tryck till varje boll med tummen och grädda i 200 grader omkring 10 minuter. Bottnarna ska vara krispiga på ytan men lite mjuksega i mitten. Låt svalna.

Ananasfyllning

2 torkade ananasringar

100 g färskost

½ tsk vaniljpulver

100 vit choklad

(ev strössel)

Finhacka ananasen och blanda väl med osten och vaniljpulvret. Bred fyllning över bottnarna med en liten kniv, försök få till en topp i mitten. Ställ dem i frysen en stund, ca 10 minuter. Smält chokladen i vattenbad (eller mikro) och doppa biskvierna i chokladen så att fyllningen täcks men botten är bara. Strö ev över lite strössel som dekoration. Förvara i kyl!

Eftersom jag tyckte det var så roligt att baka med kokosmjölet (och eftersom biskvierna blev så goda!) gjorde jag en sats till. Då blandade jag färskosten med 1 msk vaniljsocker och det rivna skalet av 1 citron. Det blev också jättegott!

Mer recept med kokosmjöl finns här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 821 andra följare

%d bloggers like this: