lindt

Lindt Excellence – mörk och mild choklad för livsnjutare!

Att testa choklad är aldrig fel – och den nya sorten från Lindt, Excellence Mild, är ett rent nöje att smaka på! Den finns med 70% och 85% kakao men smakar mildare och mjukare än andra mörka chokladsorter. Jag blev särskilt förtjust i den med 85% kakao.

Och självklart passar den här fina chokladen inte bara bra att avnjuta som den är – den är ljuvlig i en mörk, läcker chokladkaka också!

Jag provade att baka en härlig kladdkaka helt utan övrigt socker än det som finns i chokladen – den kaka som brukar kallas Montignacs chokladkaka – och den blev fantastiskt god. Mäktig och chokladig och underbar med en klick halvsmält vaniljglass. Prova själv!

5 ägg
1 nypa salt
250 choklad 70% kakao eller mer (jag använde Lindst 85-procentiga)
2 msk konjak eller whisky
1 tsk rivet apelsinskal

Separera gulor och vitor och vispa vitorna med saltet till hårt skum.
Smält chokladen och tillsätt konjak och apelsinskal i chokladsmeten. Låt svalna ett oar minuter och rör sedan ner äggulorna. Vänd slutligen ner äggvitorna och blanda väl. Grädda på låg värme – helst 100-120 grader – i omkring 20 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 832 andra följare

%d bloggare gillar detta: