Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Omelett på det du har i kyl och skafferi

Omelett är billig mat – och så god sen! Bäst är att man kan använda sådant man har hemma, perfekt när man har ont om pengar och inte har råd att handla hem så mycket. Bara du har några ägg hemma så kan du experimentera lite som du vill.

Till en omelett för två personer behöver du 2-3 ägg och 2-3 matskedar vatten. Vispa ihop en smula med en gaffel och rör ner lite salt och peppar. Smält ett par matskedar smör i en stekpanna, dra ner på mellanvärme och häll i omelettsmeten. Rör hela tiden i omelettsmeten med gaffeln från botten och upp för att få den rätta krämiga konsistensen.

Tillsätt sedan det du tycker om och har hemma. Lite strimlad skinka, hackade tomater, hackad lök, gräslök, paprikastrimlor, några korvslantar, ost… Endast fantasin sätter gränsen.

Omeletten är klar när den stannat till på ovansidan. Avnjutes varm, gärna med en liten sallad och ett glas kallt vatten!

Ugnsomelett är också billigt och gott – och har du ett par burkar svamp hemma får du snabbt en riktigt fin klassisk svensk smörgåsbordsrätt att servera. Här hittar du receptet!

One thought on “Omelett på det du har i kyl och skafferi

  1. Pingback: Restomelett är bra för både plånboken och miljön! | Matmammans Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 684 andra följare