Pastagratäng med linser och örtkryddor

Pastagratäng med linser, purjo och örtkryddor

Linser är en suverän räddningsplanka när hushållskassan tryter – och så är de ju så goda också. Passar i allt från färs till grytor, och i den här vegetariska gratängen får de festligt sällskap av pasta, purjo och goda örtkryddor. Smaka av med en god äggstanning med senap och lite cheddarost också, så har du en läcker middagsrätt för fyra hungriga!

Koka 4 portioner valfri pasta (eventuellt i buljong) och låt rinna av i durkslag. Koka också 2-3 dl linser (röda eller gröna). Blanda alltsammans i en ugnsfast gratängform. Skär ½-1 purjolök i strimlor och blanda i. I med ett par matskedar örtkryddor, t ex gräslök, salvia, persilja eller vad du vill. Vispa ihop 3 ägg med 2 dl mjölk eller gräddmjölk. Blanda i salt, peppar och 2-3 msk senap. Häll över gratängen och toppa med riven ost, gärna en smakrik sort som cheddar eller lagrad grevé. Gratinera i ugnen på 175-200 grader i 45-50 minuter och servera med en god sallad och ett glas isvatten till.

4 kommentarer

Lämna en kommentar