Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Påskens goda mat

Äggen - en självklar del av påskbordet!

Påsken är en av våra största mathelger och vem kan motstå möjligheten att fira denna långhelg med lite extra gott på middagsbordet? Ägg i alla tänkbara former, goda sillinläggningar, lax och naturligtvis påskalammet… Men påsken ger också utrymme för härliga efterrätter och goda kakor till kaffet.

Jag har några favoriter som alltid återkommer på mitt påskbord. Min mormors underbara stuvade ägg, till exempel, och klassisk inlagd sill. Men det är också roligt att prova traditionell påskmat från andra delar av världen förstås, så jag testar gärna lite nya inslag på på påskbordet, som till exempel fräsch Ceviche med räkor och sill.

Här delar jag med mig av mina bästa recept inför påskens middagar och fikastunder!

Det läckra påskbordet

Påskens bröd, kakor och desserter

Glad påsk!

4 reaktioner på “Påskens goda mat

  1. Pingback: Ny länkpartner! | Matmammans Blogg

  2. Pingback: Mjuk kaka med smak av whisky – perfekt till påskhelgens kaffestunder! | Matmammans Blogg

  3. Pingback: Glöm inte tävla om Cake Boss receptbok! | Matmammans Blogg

  4. Pingback: Lindts påskhare – en godisklassiker i påsk! | Matmammans Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 628 andra följare