påskfeature

Påskägg i alla färger…

Äggen är självklara på påskens frukostbord!

Äggen är ett måste på påskens frukostbord. Och även om vanliga vita ägg duger alldeles utmärkt ser det lite extra festligt ut med färgade ägg just till påsk. Och man behöver alls inte köpa dyra äggfärger för att få nya, snygga nyanser på dem – det går alldeles utmärkt med sådant som du redan har hemma i kyl, frys och skafferi!

Vill man göra det riktigt enkelt för sig lägger man helt enkelt lite lökskal i kokvattnet. Gul lök ger varmt brunaktiga ägg, rödlök ger ljusare, lite blekrosa färg.

Om man vill ha marmorerade ägg tar man lökskal och lägger runt det råa ägget. Sedan lindar man in ägget i folie innan man kokar det.

Lökskal ger vackert gula ägg.

Man kan förstås använda annat än lök. Blåbär ger vackert blå- eller grönskimrande ägg, och rödbetor lite rosaröda. Prova dig fram och njut av en härlig – och färggrann – äggfrukost i påsk!

2 thoughts on “Påskägg i alla färger…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 815 andra följare

%d bloggers like this: