sparrs

Lättlagad sparrissoppa på konserverad vit sparris

Sparrissoppa är lättlagat och gott och går jättesnabbt att laga. Häll spadet från två burkar sparris (vit sparris i bitar) i ett litermått. Tillsätt vatten tills du får 1 liter. Häll detta i en stor gryta tillsammans med 2 tärningar hönsbuljong (eller grönsaksbuljong om du föredrar en helt vegetarisk soppa). Koka upp. Rör ut 1-1½ msk vetemjöl med lite vatten. Häll den i buljongen under omrörning och låt soppan koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar, och späd med 1-2 dl matlagningsgrädde. Tillsätt sparrisen och låt det hela bli varmt. Servera gärna med ett gott bröd till.

2 thoughts on “Lättlagad sparrissoppa på konserverad vit sparris”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 844 andra följare

%d bloggare gillar detta: