Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Mild, krämig kycklingsoppa med sockerärter

Kycklingsoppa är aldrig fel, den är så god och värmande! Det är ingen slump att detta är en klassiker vid konvalescens efter sjukdom men man kan naturligtvis precis lika gärna avnjuta en tallrik kycklingsoppa när man är frisk!

Till 4 personer behövs:

1 l kycklingbuljong

400 g urbenat kycklingkött,  skuret i strimlor

3 morötter, slantade

2 palsternackor, skurna i bitar

2 dl sockerärtor

1 gul lök eller 1 dm purjo, finhackad

1-2 vitlöksklyftor

1-2 dl matlagningsgrädde

salt och peppar

Gör så här:

Fräs löken i lite olja i en stor soppgryta och tillsätt morot och palsternacka samt finhackad eller krossad vitlök. Tillsätt buljongen och låt grönsakerna koka helt mjuka (det tar ca en kvart). Lägg sedan i kycklingköttet och låt puttra ytterligare en kvart, tills köttet är genomkokt – eller använd kokt kycklingkött, då behöver köttet bara bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar och grädde och servera sen soppan rykande het med färskt bröd till.

Tips! Ta upp hälften av grönsakerna och mixa till en slät puré och låt sen denna puttra med i soppan – då blir soppan ännu krämigare!

Mild och god kycklingsoppa med sockerärter passar bra till både vardags och till fest!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 628 andra följare