grapes

Härlig tårta med ostkräm och druvor

Den här tårtan är mums för alla ostälskare. Lätt att göra är den också och den brukar alltid bli mycket populär! Detta går åt:

12 skivor landgångsbröd

200 g rökt skinka

400 g rumstempererat smörgåsmargarin, typ Bregott

1 msk senap, gärna lite grövre skånsk typ

200 g Kvibille ädelost, valfri sort

200 g brie eller camembert

100 g druvor av valfri färg

1 burk mandarinklyftor

12 physalisbär (kapkrusbär)

1 påse valnötskärnor, ca 100 g

Gör så här:

Skär skinkan i fina strimlor och blanda den med hälften av smöret, och smaksätt med senapen. I en annan skål blandar du till en god ostkräm av ädelosten och brieosten och resten av smöret.

Tårtan gör du i fyra lager. Först tre brödskivor som breds med skinkkräm – sedan tre som breds med ostkräm och så vidare. När du lagt på de sista brödskivorna kan du gärna täcka tårtan med folie och låta den stå kallt i kylen över natten – eller åtminstone någon timme.

Bred resten av ostkrämen över hela tårtan. Tryck fast hackade valnötter på sidorna och garnera vackert med druvor, physalisbär och mandarinklyftor. Underbart gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 747 andra följare

%d bloggers like this: