Härlig tårta med ostkräm och druvor

Den här tårtan är mums för alla ostälskare. Lätt att göra är den också och den brukar alltid bli mycket populär! Detta går åt:

12 skivor landgångsbröd

200 g rökt skinka

400 g rumstempererat smörgåsmargarin, typ Bregott

1 msk senap, gärna lite grövre skånsk typ

200 g Kvibille ädelost, valfri sort

200 g brie eller camembert

100 g druvor av valfri färg

1 burk mandarinklyftor

12 physalisbär (kapkrusbär)

1 påse valnötskärnor, ca 100 g

Gör så här:

Skär skinkan i fina strimlor och blanda den med hälften av smöret, och smaksätt med senapen. I en annan skål blandar du till en god ostkräm av ädelosten och brieosten och resten av smöret.

Tårtan gör du i fyra lager. Först tre brödskivor som breds med skinkkräm – sedan tre som breds med ostkräm och så vidare. När du lagt på de sista brödskivorna kan du gärna täcka tårtan med folie och låta den stå kallt i kylen över natten – eller åtminstone någon timme.

Bred resten av ostkrämen över hela tårtan. Tryck fast hackade valnötter på sidorna och garnera vackert med druvor, physalisbär och mandarinklyftor. Underbart gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s