tårtfeat2

Prinsesstårta

Inte många tårtor slår denna klassiker! En god prinsesstårta är pricken över i:et på kaffekalaset. Den passar förstås också perfekt på en studentmottagning eller på födelsedagsfesten och när det numera finns färdiga marsipanlock att köpa är det ju superenkelt dessutom!

Jag använder färdiga bottnar. Vispar 5 dl grädde, och rör ihop en tjock vaniljkräm av pulver (marsanpulver eller annan liknande). Sen blandar jag ut ungefär 2 dl av grädden med vaniljkrämen och brer ett tjockt lager mellan de två understa bottnarna. Resten av grädden brer jag ut över tårtan – och gärna med en liten ”kulle” på mitten så att prinsesstårtan får den klassiska runda formen. Sen är det bara att rulla på ett färdigköpt lock av valfri färg. Pynta med tårtgelé, marsipanros (färdigköpt eller egenhändigt tillverkad) och kanske ett vackert äkta rosenblad eller liknande. Klart att avnjutas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 832 andra följare

%d bloggare gillar detta: