Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Studentens goda frukttårta blir lätt diabetesvänlig!

Ljuvlig frukttårta passar till studentmottagningen

Vem har sagt att det måste vara prinsesstårta på studentmottagningen? En vacker frukttårta går minsann minst lika bra! Gör man den på köpta bottnar tar den ingen tid alls att göra – men hembakt är förstås ännu godare, och ett bra recept på tårtanslag hittar du här.

Den som vill ha tårtan helt sockerfri kan baka dessa goda bottnar!

Vispa 4 dl grädde hårt med 2 msk florsocker – eller 2 msk lättströ av typ Hermesetas eller Canderel om du vill ha en diabetesvänlig tårta. Blanda 3 dl av grädden med 3 dl mosade eller mixade bär – t ex hallon eller jordgubbar. Dela tårtanslaget i tre bottnar och bred bärgrädden på de understa två. Lägg på den översta tårtbottnen och bred över, eller spritsa, resten av grädden.

Garnera med frukt och bär, t ex hallon, kiwi, konserverade mandariner, druvor, banan och jordgubbar. Blanda bär och frukt efter och dekorera vackert och låt sen tårtan stå kallt fram till serveringen. Fyllningen blir en underbar blandning av vispad grädde och mosade bär av något slag, t ex hallon eller jordgubbar. Beräkna ca 3 dl vispgrädde och lika mycket av bären. Vispa grädden hårt, mosa eller mixa bären och blanda ihop. Dela tårtanslaget i tre delar och bred fyllning mellan bottnarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 683 andra följare