jordgubbsfeat

Vegansk jordgubbstårta

Här är en vegansk jordgubbstårta för alla tillfällen – t ex studenten, midsommar, sommarens kaffekalas… Underbart god är den även för den som inte annars äter veganskt så det finns egentligen ingen anledning att baka någon ”traditionell” tårta. Men vill du så finns ett annat recept här.

Till tårtbotten gör du så här:

Blanda 4 dl vetemjöl, 1 dl strösocker och 2 tsk bakpulver i en skål. Smält 75 g mjölkfritt margarin och häll i de torra ingredienserna. Tillsätt 2 dl havre- eller sojadryck.

Vispa smeten klimpfri och häll i en smord och bröad form (tänk på att använda mjölkfritt margarin även till formen). Grädda i 175 grader i omkring 30 minuter. Låt svalna och dela sen i tre bottnar.

Till fyllning 1 tar du en påse kokmarsan och blandar med havredryck eller sojadryck istället för vanlig mjölk. Till fyllning 2 är det gott med mosade jordgubbar, gärna med ett stänk citronsaft i.

Bred fyllning på bottnarna och lägg ihop. Garnera med vispad vegansk grädde (t ex GoGreen vispbar havregrädde eller Soyatoo). Garnera med jordgubbar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 844 andra följare

%d bloggare gillar detta: