Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Sveriges bästa mathantverk 2012

Lämna en kommentar

Sveriges bästa mathantverk 2012 har utsetts. Efter en hård kamp har juryn delat ut 36 guldmedaljer. Tävlingen avgjordes i Göteborg på Svenska mässan i samband med Mitt kök-mässan. Prisutdelningen gick av stapeln klockan 15.30 på fredagen den 7 september. Mathantverkare från hela Sverige var på plats för att bevaka tillställningen där många fina juryutlåtanden framfördes från scenen. Flest guldmedaljer gick i år till Västra Götaland som kammade hem 9 stycken!

– Vi är stolta över att kunna presentera så många fina hantverksmässigt tillverkade produkter från hela Sverige. I år gick flest guldmedaljer till Västra Götaland vilket är extra roligt eftersom tävlingen hölls i Göteborg som är årets matlandethuvudstad, säger Bodil Cornell, verksamhetsledare Eldrimner.

Arrangörer av SM i Mathantverk är Eldrimner, Sveriges nationella resurscentrum för mathantverk som hjälper mathantverkare i starten och i utvecklingen av företagen. Mathantverk är en varsam förädling av i huvudsak lokala råvaror, i liten skala, ofta knuten till gården. Man arbetar med naturliga processer och människan och handen är närvarande genom hela produktionskedjan. Det småskaliga mathantverket ger unika produkter med smak, kvalitet och identitet som inte industrin kan ta framMålet med SM i Mathantverk är att göra mathantverket känt och att stimulera dess utveckling.  Läs mer  här!

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 008 andra följare