Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Stjärnkockar kämpar med kniven på strupen…

3 kommentarer

Två nya programserier med mat i huvudrollen dyker upp på TV4 i höst. Först ut är Kockarnas kamp, som hade premiär igår. Det handlar som antyds om kockar som ska tävla mot varandra i olika moment, och olika slags matlagning, och de tävlande tillhör verkligen gräddan av de svenska stjärnkockarna. Leif Mannerström , Stefano Catenacci, Malin Söderström, Paul Svensson, Christian Hellberg, Carina Brydling, Tommy Myllymäki och Stefan Karlsson är de tävlande. Ett slags Robinson i köket, om man så vill.

Själv tänder jag inte alls på mat i tävlingssammanhang. Det beror förmodligen på att matlagning för mig innebär njutning, harmoni, glädje och avkoppling. Att se ett gäng kockar stressa runt i ett kök och tävla om vem som kan skiva lök snabbast med förbundna ögon är helt enkelt inte min cup of tea.

Den som gillar tävlingar i kombination med matlagning kommer dock med största sannolikhet att ha stor glädje av programmet. Det är snyggt filmat, deltagarna är positiva och verbala och maten de lagar är förstås ”beyond delicious”, om man säger så. Men för mig blev det ett avsnitt, det räcker. Jag kollar Indian Food Made Easy med underbara Anjum Anand istället – det är ett matprogram helt i min smak!

About these ads

Författare: Matmamman

Skribent och redaktör med intresse för matlagning. Tycker att svensk husmanskost är bland det finaste och mest variationsrika som finns, men lagar lika gärna indisk linssoppa som svenska köttbullar. Här bjuder jag på mina bästa recept, inspirerande tips och mycket annat!

3 thoughts on “Stjärnkockar kämpar med kniven på strupen…

  1. Håller med dig! Laga mat är väldigt avkopplande :)

  2. Pingback: Hela Sverige bakar! | Matmammans Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 994 andra följare