Hem » Härliga, vårliga Våffeldag! » Enkla frasvåfflor

Enkla frasvåfflor

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 1 018 andra följare

Det här är ett enkelt men väldigt gott recept på frasvåfflor. Det brukar bli ungefär 8-10 laggar goda och frasiga våfflor – perfekta till både vardags och fest!

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 1/2 dl kallt vatten (gärna mineralvatten!)
125 g smält smör

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner mjölken och vispa smeten slät. Tillsätt sedan det kalla vattnet och det smälta, avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet och smöra laggen vid första gräddningen – sen behövs inget ytterligare extra fett. Servera med valfria tillbehör, t ex sylt eller bär och vispad grädde eller som läcker vickning med salta tillbehör såsom rom, gräddfil och lök.


25 kommentarer

  1. Ann Stephenson skriver:

    Tack för ett superbra och enkelt recept! Jag köpte frysta hallon och blåbär från en sån där frysbox ni vet, med lösfrysta bär. Kokade upp bären med syltsocker i 5 min. och snabbkylde i snön utanför och vips så blev det drottningsylt!

    • Matmamman skriver:

      Mums vad gott! Och så roligt att du gillade receptet! Jag är också mycket förtjust i det och jag använder det betydligt oftare än det ”riktiga” frasvåffelreceptet :)

  2. […] hemma i Sverige så självklart firar vi med en otroligt närringsrik våffel-lunch Jag använde Matmammans recept som jag slumpvis valde efter en google-sökning. En ungefärlig måttomvandling resulterade i detta […]

  3. ola mårtensson skriver:

    Verkligen jätte goda o frasiga

  4. Anna skriver:

    Riktigt goda! Men jag fick bara igop 5 st! 😢

    • Matmamman skriver:

      Oj då… Men bra att du gillade dem i alla fall!

    • Matmamman skriver:

      Det beror säkert en del på vilket våffeljärn man använder och hur tunna man gör dem. Dubbla satsen nästa gång! Kul att du gillade dem i alla fall!

  5. Jessica skriver:

    Verkligen goda och frasiga, jag gjorde dubbel sats och fick ut 12 st, jag bytte ut 1 dl av vattnet mot grädde, använde margarin istället för smör och tillsatte 2 tsk vaniljsocker, och såå goda och frasiga de blev. =)

  6. Anna skriver:

    Riktigt dåligt recept!! Vet inte vad jag gjorde fel / eller vad som hände men alla försök i både våffeljärn & stekpanna gick åt h*lvete. Synd, var riktigt sugen…

    • Matmamman skriver:

      Så tråkigt att det blev så illa! Jag tycker det här receptet är mycket bra och har aldrig misslyckats med det, och de flesta som använt det har ju varit helnöjda. Så tråkigt med ditt våffeljärn också :( Jag hoppas verkligen att detta inte avskräcker dig från att testa igen med ett annat recept, antingen här eller t ex på den här utmärkta våffelsajten:

  7. sophia skriver:

    Ett tips! Byt ut mjölken mot vispgrädde och vispa grädden till halvtjock konsistens innan du blandar grädden med resten av ingredienserna :) då blir dom extra frasiga :)

  8. Lotta skriver:

    Tack för receptet! Frasigt var verkligen ordet! Hade inget bakpulver hemma, så jag bytte ut det mot 1tsk matsoda, kan hända att de blev extra frasiga pga av det! :) Det enda negativa med smakupplevelsen var att våffeljärnet inte blivit använt på jättelänge och var inte helt fräscht, vilket jag tyckte gav smak åt våfflorna! Till nästa gång skall jag ha ett nytt våffeljärn! :)

  9. Iréne Johansson skriver:

    Tack för receptet. Blev verkligen frasiga och goda våfflor. Använde ändå pulvermjölk. Enkelt !!

  10. Anette skriver:

    De var goda och frasiga, bra recept!

  11. Suuupergoda!!! Himla bra recpt. Bland de bästa jag provat och då har jag provat en del!

  12. ewa28 skriver:

    Dessa ska vi prova till efter ärtsoppan idag 😊 kram http://www.motbattrehalsa.wordpress.com

  13. Lars B skriver:

    jättebra recept! fantastiskt frasiga våfflor och så bra att inga ägg används i receptet. jag använde dinkelmjöl istället för vetemjöl och hade i lite äkta vaniljpulver också. dessutom tog jag mineralvatten med smultronsmak från ramlösa. blev jättegott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Gilla Matmamman på Facebook

Prylar och presenter - CoolStuff
Matbloggstoppen

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 018 andra följare

Blog Stats

  • 810,065 hits
Jag har placerat min blogg i Karlskogabloggkartan.se!
bloglovin BloggRegistret.se
Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 018 andra följare

%d bloggare gillar detta: