Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Ris à la Malta

En av julens allra godaste desserter är Ris à la Malta. Själv älskar jag den med konserverade mandarinklyftor till, men den går att variera på många delikata sätt. Stommen är i alla fall risgrynsgröt och så här enkelt gör du den för fyra personer:

Vispa 2 dl grädde. Blanda i 3-4 dl överbliven risgrynsgröt, 1-2 msk socker (gärna florsocker!) och 1 msk vaniljsocker. Blanda i en burk avrunna mandarinklyftor eller servera mandarinerna för sig. För en fräsch ”citrusmalta” kan du blanda ner ett par skalade och tärnade apelsiner. Eller prova att servera desserten med färsk ananas till – det är jättegott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 625 andra följare