Hem » Den goda julen » Julgodis » Godaste knäcken kokar du med messmör!

Godaste knäcken kokar du med messmör!

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 1 018 andra följare

Låter det konstigt? Det gjorde det i alla fall för mig när jag först hörde om det, för jag är ingen älskare av messmör – tvärtom. Messmör är faktiskt ett pålägg som högst sällan hittar vägen till min kyl! Men messmörsknäck är faktiskt den godaste knäck jag vet – den blir så härligt söt och seg och får en ljuvlig kolasmak. Prova själv! Det här behöver du:

½ dl hackad mandel eller ströbröd
1½ msk smör
1 dl grädde
1½ dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl fjällbrynt messmör

Blanda allt utom mandeln i en tjockbottnad gryta och koka till 125 C eller gör kulprovet till önskad konsistens. Det kan ta allt från en halvtimme till uppemot en timme. Rör regelbundet i grytan. Blanda så i mandeln och häll upp i knäckformar.


2 kommentarer

  1. […] – en av julens finaste delikatesserSnabb och lättlagad rotfruktslådaJulgodisGodaste knäcken kokar du med messmör!KnäckLjuvliga romkulor till […]

  2. […] Godaste knäcken kokar du med messmör! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Gilla Matmamman på Facebook

Prylar och presenter - CoolStuff
Matbloggstoppen

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 018 andra följare

Blog Stats

  • 810,147 hits
Jag har placerat min blogg i Karlskogabloggkartan.se!
bloglovin BloggRegistret.se
Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 018 andra följare

%d bloggare gillar detta: