Pumpor

Halloween

Tillhör du dem som, liksom jag, välkomnar vår ”nya” hösthelg Halloween och som gärna ställer till med fest i höstrusket? I så fall kan du kanske hitta några läckra recept här. Pumpapaj med choklad, hemlagad lakritsfudge, saftigt pumpabröd, läckra minipajer, kryddiga kycklingvingar… Det är så mycket gott som passar till en Halloweenfest! Här är mina bästa recept:

Halloweens goda middagar

Godis, bröd och efterrätter

Men grunden för en riktigt lyckad Halloweenfest är ändå en rejäl pumpalykta, tycker jag – en Jack O’Lantern som den kallas i England och USA. Från början urgröpta rovor för att skrämma bort gastar och vålnader denna All Hollows Eve – numera läckert orangefärgade pumpor som kan bli nästan hur stora som helst och som kan få de mest skiftande ansikten eller andra mönster.halloween1

halloween3Att skära ut en pumpalykta är ingen konst, och övning ger färdighet så för varje år blir man lite skickligare och vågar ta ut svängarna mer. Här är en bra instruktionssida – visserligen på engelska men bilder säger mer än ord och det är riktigt bra bilder som gör det lätt att se hur man gör för att få till en vacker lykta.

Här hittar du också roliga mallar och en massa bra tips. Och om du vill veta mer om varför vi firar Halloween – och vad den egentligen har att göra med den klassiska Allhelgonahelgen – passar det bra att klicka in på Nordiska Museets hemsida!

I Marias lekrum hittar du en massa tips för barnens Halloweenfest; utklädningstips, dukningstips och mycket annat. På den numera nerlagda (förhoppningsvis endast vilande) webbtidningen Bulldozer hittar du Halloweenrecept samt några fina (och billiga) tips för festen. En annan av mina favoriter är Halloweentemat på Koka ihop – här finns recept på allt från korvmumier till blodpannacotta!

Ett traditionellt Halloweenfirande innefattar också att man tittar på skräckfilm. Perfekt för mig som älskar otäcka filmer! Vill du ha lite skräckistips inför Halloween så kan du kolla in Dawn of the Blog.

Maten är förstås också viktig, liksom dukningen. Svarta dukar, lite spindelväv i lamporna och ett och annat skelett (förslagsvis i plast…), liksom levande ljus, skapar fin stämning . Jag väljer gärna svarta, lila eller brandgula ljus till den här helgen – Halloween går ju just i de färgerna. Med en läcker buffé baserad på kryddig mat och en hel del smått och gott från den stora pumpan är succén given!

Happy Halloween!

 

6 thoughts on “Halloween”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 065 andra följare

%d bloggare gillar detta: