Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Rostade pumpakärnor

När du gröper ur din Halloweenpumpa, glöm då inte att spara pumpakärnorna. Rostade och saltade blir de till jättegoda snacks, och det är hur enkelt som helst att göra. Skölj dem i ett durkslag och rensa dem från allt fruktkött. Det är lite av ett pillergöra, men det är viktigt att få dem riktigt rena, annars blir slutresultatet inte så lyckat.

Låt kärnorna torka på en handduk i en timme eller tills de känns torra. Sätt på ugnen på 200 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla lite olja (helst en smakneutral som rapsolja eller solrosolja) över bakplåtspapperet och sprid ut pumpakärnorna på plåten. Rosta mitt i ugnen i ca tio minuter. Salta och häll upp i en skål.

Det går förstås också bra att krydda pumpakärnorna. Jag tycker chilipulver är väldigt gott, men man kan också tänka sig att krydda dem med lite curry och paprika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 623 andra följare