Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Läcker sallad på pumpa

En god sallad hör till i festliga sammanhang och till Halloween ska förstås basen utgöras av pumpa. Här är en härlig sallad som passar bra på helgens buffébord eller som ensamrätt med ett gott bröd. Salladen går också att variera med ytterligare ingredienser, t ex tärnad fetaost eller minimozzarella.

Pumpasallad (för 4-6 personer)

1 burk konserverade bönor av valfri sort (gärna svarta!)

250 g tärnat pumpakött

1 finhackad rödlök

1 dl finhackad persilja eller annan kryddört

Dressing:

1 msk honung

1 msk Dijonsenap

1 msk vinäger (gärna äppelcider men vitvinsvinäger funkar också bra)

3 msk rapsolja

2 krossade vitlöksklyftor

salt och peppar

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Koka upp vatten med lite salt och lägg i pumpaköttet. Koka ett par minuter (pumpatärningarna ska inte bli mosiga, utan bara en aning mjuka). Spola av med kallt vatten.

Blanda pumpan med bönorna, rödlöken och örtkryddorna i en salladsskål – eller ännu hellre i en urgröpt pumpa. Blanda sedan ihop dressingen och häll den över salladen. Låt stå kallt en timme eller två innan servering för bästa smak. Smaklig måltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 628 andra följare