Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Fläsk med löksås

Fläsk med löksås lagar jag gärna så här på vintern. Men det smakar för all del lika bra på sommaren, med färskpotatis till… Oavsett när man lagar det ska potatisen kokas med skalen på, tycker jag. Men det är förstås en smaksak. En enkel och snabb middag är det i alla fall, så prova på även om du inte är van vid husman – de klassiska svenska rätterna är ofta mycket enklare att laga än man tror!

För fyra hungriga personer behövs en rejäl bit rimmat sidfläsk på ungefär ett halvkilo – eller motsvarande mängd skivat.  Knaperstek och låt rinna av på hushållspapper. Såsen lagar du så här:

Hacka 2 gula lökar och fräs i lite smör. Var noga med att löken inte tar färg – den ska bara bli mjuk och genomskinlig. Strö sedan över ett par matskedar vetemjöl och rör om. Tillsätt 4-5 dl mjölk och koka en stund så såsen tjocknar lite. Salta och peppra och stänk i lite äkta soja.

Servera med kokt potatis, knäckebröd och kall mjölk och dröm dig tillbaka till mormors kök…

Serverat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 628 andra följare