Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Underbar ugnsomelett med svampstuvning

Fransk omelett i all ära men nog är det underbart gott med en klassisk svensk ugnsomelett! Du lagar den på nolltid i ugnen, och täcker den sedan med en god fyllning, till exempel svampstuvning.

Till en omelett för fyra behöver du:

3 ägg

3 dl mjölk

2 tsk vetemjöl

Vispa upp äggen och vispa i mjölken. Vispa i vetemjölet och vispa klimpfritt. Häll smeten i en smord ugnsfast form och grädda tills omeletten stannat i 180-200 graders värme.

En god svampstuvning gör du genom att fräsa 2 burkar (eller 1 l färsk) svamp i 2-3 msk smör. Strö över 2 matskedar vetemjöl och rör om. Späd med 3 dl vätska (svampspad, mjölk eller grädde) och krydda med salt och lite vitpeppar.

Häll stuvningen över omeletten eller servera stuvningen vid sidan av. Omeletten blir god som lätt lunch eller middag men passar naturligtvis också alldeles utmärkt som inslag på ett klassisk svenskt smörgåsbord.

Ugnsomelett med kantarellstuvning - ljuvligt på smörgåsbordet eller som läcker lunchrätt

En reaktion på “Underbar ugnsomelett med svampstuvning

  1. Pingback: Ugnsomelett passar bra på kräftskivan! | Matmammans Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 628 andra följare