Ny DELI-produkt från Kronfågel smakar riktigt gott!

Just nu har jag fått möjligheten att testa två nya produkter från Kronfågel – Kronfågel Deli med smak av Prosciutto och salvia samt med smak av grillad paprika.

Idag har jag lagat och testat den förstnämnda av dem. Lårfilé lindad med prosciutto och salvia, står det på förpackningen, och det låter onekligen läckert – särskilt om man, som jag, älskar de italienska smakerna. Jag är annars en stor vän av helstekt kyckling, men om det smakar bra säger jag minsann inte nej till en rätt som blir klar på 30 minuter i ugnen!

Den här kycklingen smakade riktigt bra, tycker jag – ovanligt bra för att vara halvfabrikat. Prisciuttoskinkan gav fin sälta och salvia är ju alltid läckert. Dessutom var filén mör och saftig och inte alls så torr som jag tycker den blir ibland. Så där blev jag riktigt glatt överraskad!

Tillbehören kan förstås varieras, och det är säkert jättegott med klassisk hasselbackspotatis eller potatiskroketter till det här. Själv valde jag att äta den här kycklingen med en god pastasallad.

En enkel pastasallad görs på färsk pasta (kokt al dente förstås!), halverade cocktailtomater, mozarella, rucola och brödkrutonger. Stänk gärna över lite balsamvinäger också – det gjorde jag och det blev pricken över i:et! Fräscht och läckert och perfekt till kycklingen! En kyckling som jag mycket väl kan tänkas köpa igen.Jag kan också tänka mig att ”låna” inspiration till en hel kyckling, som fylls med just prosciutto och salvia – det blir säkert underbart gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 065 andra följare

%d bloggare gillar detta: