quornhead

Quorn-nyheter för alla smaker!

Alla som äter vegetariskt (dagligen eller, som jag, då och då) vet att quorn är en bra ersättare för kött i olika former. Att laga bolognasås eller andra färsrätter funkar precis lika bra med quorn som köttfärs.

Nu lanserar Quorn fyra nya produkter – Nuggets, Grillkorv, Bolognesesås och Stroganoffsås. Lite snabbare, lite enklare och faktiskt mycket smakligt! Både bolognesesåsen och stroganoffen blir klara i mikron på några minuter, perfekt för den som har bråttom – och betydligt nyttigare (och godare) än färdiglagad köttfärssås på burk!

Grillkorven är en lite tjockare variant som blir ett bra komplement till kött och vanlig korv på grillen i sommar! Mycket god också att servera stekt med en härlig bulgur- eller quinoapytt till! Bara att steka korven som den är eller skivad, tillsammans med broccolibuketter och sen servera med quinoa blandad med rödlök och majs och andra grönsaker.

Servera gärna en kall yoghurtsås till, exempelvis tzatziki eller matyoghurt som du helt enkelt blandat lite krossad vitlök och peppar i!Själv föredrar jag nog ändå den quorn man tillagar själv, särskilt quornfilé som är en av familjens favoriter. Smakar utmärkt – godare än många ”köttfiléer” – inte minst när man serverar den till en smakrik auberginerätt med ursprung i Mellanöstern!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 065 andra följare

%d bloggare gillar detta: