Hem » Matmamman testar! » Godsaker av olika slag » Lindt Excellence – mörk och mild choklad för livsnjutare!

Lindt Excellence – mörk och mild choklad för livsnjutare!

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 938 andra följare

Att testa choklad är aldrig fel – och den nya sorten från Lindt, Excellence Mild, är ett rent nöje att smaka på! Den finns med 70% och 85% kakao men smakar mildare och mjukare än andra mörka chokladsorter. Jag blev särskilt förtjust i den med 85% kakao.

Och självklart passar den här fina chokladen inte bara bra att avnjuta som den är – den är ljuvlig i en mörk, läcker chokladkaka också!

Jag provade att baka en härlig kladdkaka helt utan övrigt socker än det som finns i chokladen – den kaka som brukar kallas Montignacs chokladkaka – och den blev fantastiskt god. Mäktig och chokladig och underbar med en klick halvsmält vaniljglass. Prova själv!

5 ägg
1 nypa salt
250 choklad 70% kakao eller mer (jag använde Lindst 85-procentiga)
2 msk konjak eller whisky
1 tsk rivet apelsinskal

Separera gulor och vitor och vispa vitorna med saltet till hårt skum.
Smält chokladen och tillsätt konjak och apelsinskal i chokladsmeten. Låt svalna ett oar minuter och rör sedan ner äggulorna. Vänd slutligen ner äggvitorna och blanda väl. Grädda på låg värme – helst 100-120 grader – i omkring 20 minuter.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 938 andra följare

%d bloggare gillar detta: