Hem » Matmamman testar! » Godsaker av olika slag » Singoalla Cheesecake – en god nyhet från Göteborgskex!

Singoalla Cheesecake – en god nyhet från Göteborgskex!

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 1 018 andra följare

I helgen har jag testat en nyhet från Göteborgskex, nämligen Singoalla Cheesecake. Jag är en stor älskare av cheesecake och jag blev verkligen glatt överraskad över de här kakorna. Fyllningen smakar härligt sötsyrligt av jordgubbscheesecake och passar perfekt till de knapriga, goda kakorna. Så nästa gång du vill ha något gott till kaffet, varför inte prova? Gillar du cheesecake kommer du att gilla de här kakorna!

Singoallakakor med härligt sötsyrlig fyllning av jordgubbscheesecake

Jättegoda kakor – perfekta till kaffe eller te!


4 kommentarer

  1. […] och Mexican Soup från Knorr – smakar som hemlagat!Singoalla Cheesecake – en god nyhet från Göteborgskex!Skyr – ljuvlig yoghurt från IslandStort test av glögg från Saturnus!Test av […]

  2. jennifer skriver:

    Hej!
    Min unga bekanting, Jennifer, som inte har egen e-postadress, vill genom mig framföra sin åsikt om Singoalla Cheesecake.
    Mvh
    Inger Holmberg

    singoalla cheesecake motsvarar inte mina förväntningar . hur kan ni säga att det är en jordgubbscheesecake när det är en glasyr?
    jennifer

    • Matmamman skriver:

      Alla åsikter är välkomna – tack för kommentaren och tipsa Jennifer om att baka en riktig jordgubbscheesecake – det är lätt (och gott!)

      Botten:
      16 st digestivekex
      125 g smör

      Fyllning:
      400 g färskost av Philadelphiatyp
      3½ dl strösocker
      1 tsk vaniljsocker
      1-2 dl jordgubbssylt eller mosade jordgubbar
      4 ägg

      Garnering:
      4 dl creme fraiche
      1½ dl strösocker
      1 tsk vaniljsocker
      färska jordgubbar

      Lägg kexen i en matberedare och kör med kniven så att de blir finfördelade. Tillsätt smöret i kuber och kör tills du får en deg. Om du inte har någon matberedare kan du krossa kexen för hand och sedan smälta smöret och blanda ihop. Pressa ner kexblandningen i botten på en springform, diameter 24 cm.

      Vispa ihop ingredienserna till fyllningen, helst med elvisp, och vispa tills du får en slät smet. Häll fyllningen i formen över kexbotten – om formen inte är helt tät så klä den med aluminiumfolie! Ställ formen i en större form eller långpanna och fyll den yttre formen med kokande vatten upp till ungefär en tredjedel av den inre formens höjd. Grädda kakan i vattenbad i omkring en timme minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.

      Blanda ingredienserna till garneringen och häll över den avsvalnade kakan. Grädda ytterligare 15-20 minuter (ej i vattenbad) tills fyllningen stelnat. Låt kakan svalna och ställ den kallt minst 3-4 timmar eller över natten. Garnera med jordgubbar vid servering!

    • Matmamman skriver:

      Botten:
      16 st digestivekex
      125 g smör

      Fyllning:
      400 g färskost av Philadelphiatyp
      3½ dl strösocker
      1 tsk vaniljsocker
      1-2 dl jordgubbssylt eller mosade jordgubbar
      4 ägg

      Garnering:
      4 dl creme fraiche
      1½ dl strösocker
      1 tsk vaniljsocker
      färska jordgubbar

      Lägg kexen i en matberedare och kör med kniven så att de blir finfördelade. Tillsätt smöret i kuber och kör tills du får en deg. Om du inte har någon matberedare kan du krossa kexen för hand och sedan smälta smöret och blanda ihop. Pressa ner kexblandningen i botten på en springform, diameter 24 cm.

      Vispa ihop ingredienserna till fyllningen, helst med elvisp, och vispa tills du får en slät smet. Häll fyllningen i formen över kexbotten – om formen inte är helt tät så klä den med aluminiumfolie! Ställ formen i en större form eller långpanna och fyll den yttre formen med kokande vatten upp till ungefär en tredjedel av den inre formens höjd. Grädda kakan i vattenbad i omkring en timme minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.

      Blanda ingredienserna till garneringen och häll över den avsvalnade kakan. Grädda ytterligare 15-20 minuter (ej i vattenbad) tills fyllningen stelnat. Låt kakan svalna och ställ den kallt minst 3-4 timmar eller över natten. Garnera med jordgubbar vid servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Gilla Matmamman på Facebook

Prylar och presenter - CoolStuff
Matbloggstoppen

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 018 andra följare

Blog Stats

  • 810,086 hits
Jag har placerat min blogg i Karlskogabloggkartan.se!
bloglovin BloggRegistret.se
Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 018 andra följare

%d bloggare gillar detta: