glöggheader

Stort test av glögg från Saturnus!

Glöggtest på gång!

Från Saturnus kommer i år flera goda glöggsorter – själv har jag tillsammans med goda vänner och familjen fått testa en vit glögg samt en whiskyglögg och en glögg med choklad.

Den vita glöggen är helt ny för i år; helt alkoholfri och med traditionell kryddning – och dessutom går 1 krona för varje såld flaska till Världens barn. Inte helt fel så här till jul, för julen handlar ju inte bara om att njuta utan att dela med sig också!

I konkurrensen med andra vita glöggsorter står den sig väl – tycker jag i alla fall. En av testarna tyckte den var lite för tam i smaken – en annan sa att den var aningens för söt. Det allmänna omdömet blir ändå att den är klart godkänd, plus att jag dessutom råkar tycka att just vit glögg lämpar sig alldeles utmärkt som kall drink med citrus och is…

Saturnus chokladglögg med mandel och russin – mums!

Chokladglöggen innehåller kakaobönor från Malmö chokladfabrik, och chokladen ger glöggen en mustig och fyllig smak. Den är faktiskt mycket god, det tyckte hela ”testpanelen” – klassiskt kryddad med en läcker eftersmak av mörk och fyllig choklad. Smakerna gifter sig fint med varandra så omdömet är att det här är en glögg som går hem både hos chokladälskaren och även hos den som föredrar den ”vanliga” glöggen!

Så till whiskyglöggen– den jag var mest nyfiken på eftersom jag är stor whiskyfantast. Whiskyn som smaksätter den kommer från danska Hven och är lätt rökig, vilket gör sig ypperligt till glöggkryddorna. Men den tar inte alls överhanden utan håller sig i bakgrunden och resultatet blir en härligt vuxen julglögg som är perfekt som inledning på adventsminglet eller julfesten!

Saturnus glögg med smak av choklad och whisky är två riktigt fina överraskningar denna adventstid!

Tips på tilltugg till glöggen hittar du här!

One thought on “Stort test av glögg från Saturnus!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 047 andra följare

%d bloggare gillar detta: