cutterkit

CutterKit pepparkakshus – kul nyhet på CoolStuff!

Ett pepparkakshus som man kan haka ihop istället för att limma med smält (och jättehett…) socker är en jättebra idé inför advent och jul – allra helst för dig som har småbarn. CutterKit pepparkakshus finns (som så mycket annat kul och nyttigt) på CoolStuff och kostar 159 kronor. Mallen är av hård och tålig plast, och kan användas om och om igen. Perfekt för dig själv men också som en kanonbra julklapp till alla som gillar att göra det lite enklare för sig i köket så här till jul! Kolla in CoolStuffs julklappssida – där hittar du både pepparkakshuset och mycket annat roligt!

Lika lätt som det ser ut – CutterKit pepparkakshus som sätts ihop utan smält socker!

Med i paketet finns ett bra recept på deg till pepparkakshus, men du kan också använda ditt eget favoritrecept eller köpa färdig pepparkaksdeg. Bäst är i så fall att köpa två färdiga degrullar så att du säkert vet att det räcker! Det som blir över går ju fint att baka vanliga pepparkakor av, eller kanske små fina dekorationer till huset! Tänk bara på att dekorera huset innan du hakar ihop det – annars blir det lite marigt…

Så hur fungerar det då? Faktiskt väldigt bra! Nu har jag ju inte testat degreceptet som följer med, utan valde färdigköpt deg, men det fungerade i alla fall utmärkt. Vad man framför allt ska tänka på är att lägga på mallen ytterligare en gång efter att delarna gräddats, så att man skär bort det där som liksom pöser över i ugnen och gör husdelarna ojämna. Det är ju nästan ännu viktigare med raka och jämna kanter när man ska haka ihop väggarna! Gör man det blir det jättebra och själv är jag glad för det här är nog första gången någonsin som jag står helt utan brännblåsor på julen…

Själva huset är av den ”klassiska” modellen – typ en röd stuga i skogsbrynet – och det går förstås att dekorera precis som du själva vill, efter tycke och smak!

Här finns en jättebra instruktionsfilm som visar precis hur lätt det är att baka ut och sätta ihop CutterKit pepparkakshus!

One thought on “CutterKit pepparkakshus – kul nyhet på CoolStuff!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 065 andra följare

%d bloggare gillar detta: