julhead

Icakurirens julmagasin ”Härliga jul” – väl värd sina 79 kronor!

I förra veckan släppte Icakuriren sitt julmagasin ”Härliga jul”, ett 116 sidor tjockt magasin med recept på allt från den klassiska julmaten till glöggmingeltips och pyssel för hela familjen. Och ”Härliga jul” är verkligen oerhört inspirerande med fantastiska bilder och många läckra recept; jag upptäckte minst tio saker som jag bara måste baka eller laga till jul, inklusive en julkorv som verkar otroligt god! Julkänslan infann sig alltså så fort jag öppnade magasinet!

Samtidigt kan jag känna att där finns ganska mycket luft också. Vissa uppslag lovar mer än de håller, helt enkelt. Och stjärnkockarnas bästa julmat är ingenting för mig; sin vana trogen tenderar de att överdriva en smula. Man måste ju inte dränka varenda maträtt i saffran och glöggkryddor bara för att det råkar vara jul… Men smaken är ju delad och det är säkert många som kommer att ha en enorm glädje av mästerkockarnas tips och recept!

Samtidigt finns ju också de klassiska recepten med, så även en ”traditionsnörd” som jag blir nöjd och glad. Ett stort plus framför allt för de genuina recepten på Halländsk långkål och klassisk brunkål – kål i alla former är ju en verklig julklassiker. Själv har jag alltid lagat långkål till jul, men brunkål har jag ännu inte testat – i år ska jag minsann göra det!

Cake pops med smak av saffran och apelsin – helt klart något att testa till adventsminglet! Bild från icakuriren.se

Jag blev också sugen på att ordna ett glöggparty så det blir att mejla och ringa runt till goda vänner och bekanta och hitta ett datum som passar alla! För här finns massor av fina recept och tips till glöggfesten. Riktigt nyfiken blir jag på ett slags cake pops med glasyr, bakade på smulad saffranskaka blandad med kesella. Ser otroligt gott ut, eller hur? Receptet finns i magasinet, men också på ICA-kurirens hemsida – kolla här! Vi får se om jag vågar mig på att baka dessa – i så fall kommer bilder på bloggen framöver. Men räkna inte med att de blir så här snygga och proffsiga…

På det hela taget är ”Härliga jul” alltså ett riktigt bra magasin, som är väl värt de 79 kronor det kostar. Härlig att bläddra i, även om du kanske inte slaviskt följer recepten. Och det är väl just så det ska vara!

One thought on “Icakurirens julmagasin ”Härliga jul” – väl värd sina 79 kronor!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 065 andra följare

%d bloggare gillar detta: