fruitpress

Juicemaster från Wilfa – ett lättare sätt att göra egen juice!

Under veckan som gått har jag testat Wilfa Juicemaster modell SJ-150A – en juicemaskin som gör juice genom att pressa frukten och grönsakerna istället för att centrifugera dem. Jag, som har en gammal råsaftcentrifug i köksskåpet men som ibland drar mig för att använda den eftersom den är lite bökig att göra ren, tog mig an min nya Juicemaster med stor glädje – och jag blev inte besviken. Förutom att maskinen är väldigt snygg är den (vilket är ännu viktigare) också mycket lätt att använda. Lätt att sätta ihop (bruksanvisningarna är lätta att följa), lätt att använda – och dessutom lättdiskad.

Juicemaster fungerar som så att man liksom mal grönsakerna och frukten och alltså pressar ut all saft utan att centrifugera dem. Det gör att det låter mindre om maskinen, plus att det faktiskt blir mer juice av frukten. Urpressat fruktkött samlas upp i en avfallsskål, vilket gör att det blir ovanligt lite kladd och spill – jättebra!

Tips! Du kan använda det överblivna ”rivet” när du bakar matbröd. Lite morots- eller äppelriv i limporna ger härlig smak!

Allt överblivet ”grönsaksriv” hamnar i en behållare – och kan med fördel användas när du bakar matbröd!

Dessutom har juicebehållaren en skumseparator, och det gillar jag verkligen. Juicen blir klarare och godare och smakar mer!

Här ska göras äppeljuice!

Jag har testat att göra juice av äpplen, persikor och morötter – men det är naturligtvis bara en bråkdel av allt man kan pressa i Juicemastern! Man kan faktiskt till och med mala frysta bär och is – tänk så läskande med nypressad juice av frysta hallon eller jordgubbar en kulen vintermorgon…

Med Juicemaster följer en inspirerande receptbok, med många tips och goda idéer för godare (och hälsosamma) juicedrycker och blandningar, vad sägs t ex om Broccoli Bomb, Red Hot Tomatoes och Popeye & Ginger… Visst låter det läckert!

Färskpressad morotsjuice… En kick för kropp och själ!

Jag rekommenderar Wilfa Juicemaster varmt. Själv ser jag den redan som en självklar del av mitt kök, och den går varm var och varannan dag – precis som det var tänkt! Dessutom blir det i längden billigare att göra sin egen juice. Mitt tips är att välja frukt och grönsaker efter säsong – då får du ut mesta möjliga av din Juicemaster! Nu stundar snart äppeltider, och även om du inte själv har en trädgård finns det säkert vänner och bekanta som har – och de skänker säkert gärna bort ett par korgar äpplen i pur glädje över att slippa plocka själva…

One thought on “Juicemaster från Wilfa – ett lättare sätt att göra egen juice!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 065 andra följare

%d bloggare gillar detta: