coolstuffhead

Knasiga kakformar från Cool Stuff

Visst är det roligt att baka sockerkaka! Lätt, snabbt och gott – och nu kan du dessutom få dem i helt nya former, med Knasiga Kakformar från Cool Stuff. Perfekt som present till en som gillar att baka – eller varför inte till dig själv? De kostar 99 kronor styck vilket är ganska billigt för såna här formar.

Själv har jag provat rosformen, som gav ett fint resultat. Dessutom är den inte alls så ”ranglig” som en del silikonformar är. Den färdiga sockerkakan ser dessutom verkligen ut som en ros! Den lossnade också enkelt från formen, som tur var!

De knasiga kakformarna finns också som glasstrutar, sandslott och mycket annat. Dock är formarna (i alla fall rosformen)  ganska stora, så bäst blir resultatet om du bakar en lite större kaka, som den här:

Smält 3/4 dl smör och blanda med 3 dl strösocker. Blanda i 4 ägg och 1 dl mjölk. Blanda 5 dl vetemjöl med 1 msk bakpulver och 1 msk vaniljsocker och häll ner i äggblandningen. Rör tills du får en jämn smet, häll blandningen i formen och grädda i 175 grader ca 45 minuter.

”Rospepparkaka” med citron- och lingonglasyr

Tips! Gör en mjuk pepparkaka istället. Byt då ut mjölken mot fil eller gräddfil och vaniljsockret mot 1 msk pepparkakskryddor (eller 1 tsk vardera av kryddnejlika, kanel och ingefära). Grädda på samma sätt.

Jag bredde glasyr på min när den hade kallnat (en frosting med färskost, florsocker, rivet citronskal och lite lingonsylt) och det blev jättegott – men inte så snyggt, som ni kan se… Det tar ju bort lite av själva rosformen…

Snyggast blir alltså ”rosenkakan” helt utan frosting – men gärna med lite siktat florsocker över!

OBS! Den här silikonformen behöver inte smörjas, men du kan olja in den lite för säkerhets skull, i alla fall första gången du använder den – du behöver dock inte bröa den! Tänk också på att den tål högst 230 graders varm ugn.

One thought on “Knasiga kakformar från Cool Stuff”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 065 andra följare

%d bloggare gillar detta: