wilfa

Våffeljärn från Wilfa ger stora, läckra våfflor!

Lagom till Våffeldagen testar jag ett våffeljärn från Wilfa. Det är ett helt nytt slags våffeljärn som jag aldrig har provat förut och som ger extra stora laggar med sex vackra hjärtan. Laggarna är konformade, vilket ger en fin och jämn gräddning – dessutom har det en reglerbar termostat med signallampa som visar när våfflan är färdiggräddad.

Ingår gör också en anpassad måttslev som ger precis rätt mängd smet vilket förhindrar att smeten rinner utanför. Det tycker jag är jättebra för jag är specialist på att hälla i för mycket smet i våffeljärnet…

Wilfas nya våffeljärn ger fina våfflor med sex hjärtan – här serverade med Kesella vanilj och god hallonsylt!

Jag tycker att det här våffeljärnet motsvarar alla förväntningar man kan ha. Det står stadigt, värms upp snabbt och ger fantastiskt goda och fina våfflor. Man kan dessutom reglera värmen, för att få våfflorna just så ljusa eller mörka man föredrar. Och använder man måttsleven som följer med blir de perfekta i tjocklek och konsistens – inget kladd och ingen smet som rinner över.

Jag tycker också att man får väldigt snygga hjärtan – perfekt om man till exempel vill baka kakvåfflor och bryta i hjärtan och servera till kaffet!

Sex vackert formade hjärtan – varför inte baka kakvåfflor och servera till fikat!

Jag testade Wilfa Våffeljärn WAS-623 med färdigköpt våffelsmet från Kungsörnen (Kejsarvåfflor) och det var jättegott. Jag tycker överlag att våffelsmet som man köper färdig håller hög kvalitet. Men det blir förstås ännu godare (och billigare) att göra sin egen våffelsmet. Frasvåfflor eller mjuka äggvåfflor är en smaksak – här finns recept på båda delarna!

2 thoughts on “Våffeljärn från Wilfa ger stora, läckra våfflor!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 047 andra följare

%d bloggare gillar detta: