bodalsgris

Bodalsgris – närproducerat från Bohuslän och Dalsland!

Närproducerat ligger mig varmt om hjärtat – och alltfler börjar upptäcka det sunda och fräscha i att köpa lokal- och närproducerade livsmedelsprodukter. Nu lanseras Bodalsgris, ett varumärke för fläskkött som produceras i Bohuslän och Dalsland – en samproduktion mellan Konsumentflrenngen Bohuslän-Älvsborg, Värmlandschark och Dahlbergs Slakteri. Ett viktigt och angeläget initiativ, tycker jag, och jag har dessutom fått förmånen att testa några av produkterna. Av de 39 produkter som finns i sortimentet har jag provat benfri fläskkarré och fläskkotlett i bit, samt fläskfilé och fläskytterfilé. Väldigt gott kött, är omdömet från både mig och mina middagsgäster – mört, smakrikt och saftigt – lite som fläskköttet som serverades hos mormor och morfar på den tiden då de hade egna grisar… Och det är ju det som är det fina med närproducerat; man vet hur djuren har det och man vet att köttet inte har transporterats några långa sträckor innan det hamnat på middagsbordet. Det säger sig själv, tycker jag, att närproducerat är bäst för alla!

Så här ska grisar leva! Här hos Susanne och Jan Borssen på Sallebyns gård.

Bodalsgrispodukterna finns att köpa på Konsum, Coop Extra och Coop Forum i Bohuslän och Dalsland och omfattar ännu så länge 14 gårdar – men man vill gärna bli fler så om du är grisbonde, eller om du känner någon grisbonde, som vill gå med, så klicka här!

Och du som har möjlighet – köp Bodalsgris nästa gång du ska köpa fläskkött! Gott, prisvärt och omtänksamt om både djuren och konsumenterna!

2 thoughts on “Bodalsgris – närproducerat från Bohuslän och Dalsland!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 1 065 andra följare

%d bloggare gillar detta: