Hem » Midsommar » Inlagd strömming på klassiskt vis

Inlagd strömming på klassiskt vis

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 924 andra följare

Det här är verkligen en fantastiskt god fiskinläggning – en klassisk smörgåsbordsrätt från förr men lika god idag. Den tar lite tid att göra, men det mesta kan man förbereda i god tid före servering, så den är väl värd besväret!

600 g strömmingsfilé
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
(1 dl hackad persilja)
smör att steka i

Till ättikslagen behövs:
1 dl ättiksprit, 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn

Till garnering:

1 skivad gul lök och några fina dillkvistar

Gör först lagen:

Koka upp ättiksprit, socker, vatten och kryddor ett par minuter, tills allt socker löst sig. Ställ lagen att svalna.

Skölj strömmingen i kallt vatten och panera den i ströbröd. Salta och peppra och klipp eventuellt persilja över hälften av dem. Lägg ihop filéerna två och två och stek dem gyllenbruna i smör på medelvärme, ett par-tre minuter på varje sida.

Varva de stekta strömmingarna med skivad lök och dillkvistar i en fin form som de kan serveras ur. Häll över lagen medan strömmingarna fortfarande är varma. Förvara i kyl till nästa dag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 924 andra följare

%d bloggare gillar detta: