Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Nudelwok på Charlies vis

Den här nudelwoken är den ultimata budgetwoken, lagad av sådant som man oftast har hemma och tillagad på några minuter. Men den smakar suveränt och är riktigt nyttig dessutom!

Koka asiatiska nudlar (ett ”nystan” per person eller två om matgästerna är rejält hungriga) mjuka. Strimla ett halvt huvud isbergssallad i en skål och tillsätt ett par-tre krossade vitlöksklyftor. Blanda salladsstrimlorna med hoisinsås (en halv flaska blir bra till fyra nudelnystan), och kinesisk soja efter smak. Stänk till sist i lite sesamolja och/eller sesamfrön.

Hetta upp en wokpanna och stek de kokta nudlarna på hög värme. Häll i salladsblandningen, rör om ordentligt så att allt blandas, och stek en stund till. Servera i djupa tallrikar, gärna med ätpinnar. Supergott!

Wokrätternas variationer är närmast oändliga. Men kan laga dem med kött eller skaldjur, med svamp, konserverade bambuskott, vattenkastanjer, tunnslantade morötter, purjo eller vårlök… Men det behövs egentligen inte mycket mer än lite goda woksåser (t ex hoisin eller ostronsås) och grönsaker för att en wok ska bli riktigt god. Perfekt för den tunna plånboken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 623 andra följare