Matmammans Blogg

Om mat och bakning, med matglädje i fokus

Inlagd sill på klassiskt vis

Något som verkligen hör hemma på ett klassiskt påskbord är sill- och äggrätter av olika slag. Jag brukar göra det enkelt för mig och köpa hem några goda sillsorter av olika slag. Vanlig inlagd sill vill jag förstås också ha på påskbordet, men den brukar jag helst lägga in själv. Här är ett fint recept:

1 burk urvattnade sillfiléer (skuren i bitar)
2 tunt skivade gula eller röda lökar (ev en tunnskivad morot)

Lag:
2,5 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl socker
5 grovt krossade kryddpepparkorn
2st lagerblad
5 kryddnejlikor

Skölj sillfiléerna ordentligt och låt dem rinna av. Varva dem med lökskivorna i en glasburk. Blanda sedan samman ingredienserna till lagen och låt koka upp. När lagen har kallnat hälls den över sillen. Sätt sedan på locket och låt den stå kallt i kylen i något dygn innan servering.

En reaktion på “Inlagd sill på klassiskt vis

  1. Pingback: Lindts påskhare – en godisklassiker i påsk! | Matmammans Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 625 andra följare